İnstagram'da Butik Açarak Para Kazanıyoruz - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

İnstagram'da Butik Açarak Para Kazanıyoruz


İnstagramda butik açmak, dijital iş fikirlerinden en talep göreni ve son ayların en popüler mikro gelir modellerindendir. Düşük bir sermaye ile instagram butik açarak ayda ciddi gelirler eden instagram butik sahiplerine rastlamışsınızdır. Bu yazımızda instagramda butik sayfası açıp para kazanma yollarına değineceğiz ve inşallah detaylı bir instagram butik rehberi olacaktır.


İnstagramda Butik Açarak Aylık Ne Kadar Para Kazanabilirsiniz?


İnstagramda butik açmak her ne kadar kolay gözükse de özünde bir ticaret işidir ve en azından bir şahıs şirketi kurmanızı gerektirir. Gelirler mevsime ve modellere göre değişkenlik gösterse de işini hakkıyla yapan ve ziyaretçilerine değer verdiğini hissettiren dijital butik sahipleri çok kısa bir sürede on binlerce lira gelir elde etmeyi başarabilirler. 





Butik açmada rampayı aştık ve işimiz müşteri bulmak kaldıysa artık işiniz nispeten kolay. İnstagramda butik açmak için yaptığınız sermaye gelirinizi de belirleyecektir. Örneğin 100.000₺ yatırımla bir butik açarsanız ilerleyen zamanlarda ayda 20.000₺ gibi gelir elde edebilirsiniz.


Aynı zamanda instagramdan para kazanmak için farklı yollar olduğunu da sakın unutmayın. Başlangıçta çok bütçeniz yoksa küçük bedellerle adım adın ve ciddi bir rakip analizi yapmayı asla unutmayın. Bu sizin sektöre ve pazara olan hakimiyetinizi güçlendirecektir.


Bir Instagram butiğine sahip olmanın ilk yolu dikkat çekici isme sahip bir Instagram hesabı açmaktır. Elbette standart bir iletişim profili yerine kullanmadığınız bir e-posta ile bir işletme hesabı açacağız. 


İnsanlar size güvenmezse sizden alışveriş yapmazlar. Dikkat çekici bir profil görseli ve BIO oluşturun. Sürekli açık tutulacak bir sabit hat belirlemek genel geçer cep telefonuna göre her zaman avantajlıdır. Bu süreçten sonra artık Instagram'da bir butiğimiz var tebrikler. Elbette işimiz bu kadarla sınırlı değil.


Instagram'da satış yapmak için bir hesap açtıktan sonra satılabilecek ürünlere ihtiyacınız olacak. Tabii ki ürünleri uygun fiyatlarla almak için büyük toptancılardan satın almanız gerekiyor. Her şehirdeki toptan satış sitelerine göz atarak ürünleri daha uygun fiyatlarla kolayca satın alabilirsiniz. Ayrıca aradığınız ürünler şehrinizde yoksa birkaç internet araması ile ülke genelindeki toptancıların telefon numaralarını bulabilirsiniz.


Butiğinizde satmak istediğiniz ürünleri almak için acele etmeyin. En iyi teklifi bulmak için birkaç gün hatta haftalarca aramaya devam edin. Kar marjınızı artırmak için ürünleri en düşük fiyata satın alabilmeniz gerekir. Aksi takdirde rakiplerinizin gerisinde kalırsınız.


Ürün temin ederken çok sayıda ürün stoklamayın. Çünkü her şey yolunda gitmeyebilir ve bu durumda zararınızın artmasını istemeyiz. Her üründen birkaç tane satın almak daha stratejik bir yaklaşımdır.


Ürünleri satın alıp teslim aldıktan sonra bu ürünlerin fotoğraflarını kaliteli bir şekilde çekmek için yoğun bir çaba göstermenizi öneririz. İmkanınız varsa ürünleri videolu olarak sunabilmeniz önemlidir. Bu medyaları oluşturduktan sonra bunları Instagram butiğinize eklemeniz gerekiyor.


Instagram butiğinizde ürün fotoğraf ve video sayısı en az 20-30'a ulaştığında bir sonraki adıma geçmeniz gerekecek. Hesabınız çok boş görünüyorsa, tüketici için iyi değildir ve güven vermez. İnsanlar köklü işletmelere daha çok güveniyor. Keza Instagram'da bir butik açtıktan ve ürün yükledikten sonra büyük ihtimalle sipariş alamayacaksınız. Çünkü takipçiniz, potansiyel müşteriniz yok.


Instagram reklamlarını deneyebilir veya Instagram'da çok sayıda takipçisi olan sayfalara reklam verebilirsiniz. Bu yol ilkinden daha risklidir. Çünkü hesap sahipleri ödemeyi peşin almakta ve size herhangi bir müşteri garantisi de vermemektedir. 


Instagram'da butiklerde satılan giyim ürünlerinin ortalama kar marjı yüzde 40 civarındadır. Maliyetlerin birçok giyim mağazasına göre daha düşük olması nedeniyle bu kar marjını bile aşmak olasıdır.


Çalışan giderleri, mağaza kirası vs olmadığı düşünüldüğünde instagram butikleri özellikle iyi bir dijital pazarlama ve içerik stratejisi ile beslendiğinde son derece iyi bir yatırım. Instagram'da butik açarak para kazanmaya odaklanacaksanız, sektörü düzenli olarak takip etmenizi ve yüksek talep gören ürünlere odaklanmanızı öneririz. Artan talep aynı zamanda yüksek kâr fırsatı anlamına da gelebilir. Çünkü bu tür ürünlerde henüz ciddi rekabet koşulları oluşmamıştır.


İnstagramda butik açmadan evvel elbette tamamlamanız gereken en adım ise satacağınız ürünleri size sağlayacak uygun fiyatlı ve güvenilir yerler bulmak olacaktır. Daha önce çevrenizde toptancılık veya üretim yapan varsa şanslısınız direkt kendileriyle iletişime geçebilirsiniz. Peki ya yoksa?


Üreticileri "toptan takı" vb aramalarla doğrudan bularak instagram butik ürünlerinizi kolayca ve uygun fiyata alabilirsiniz. Bunu bulmak için arama motorlarında nokta atışı aramalar yapmanız şart. Eğer büyük şehirlerde oturuyorsanız bir çok toptancı ve toptancı çarşıları bulabilirsiniz. 


Yine kendi şehrinizde kesinlikle toptancıların olduğu çarşı vardır. İstanbul özelinden ilerlemek gerekirse; Osmanbey, Nişantaşı, Güngören, Bayrampaşa, Fatih, Beyazıt, Laleli ve Eminönü mahalle ve ilçelerini avucunuzun içi gibi bilmelisiniz. Bütün uygun fiyatlı üreticiler bu bölgelerde bulunur.


Yerel toptancılardan ürün alırken ilk seferde yüklü ürün almamanızı tavsiye ederim. İnstagram özelinde konuşursak hangi ürüne daha çok talep varsa o üründen almanız hem bütçenizi sarsmayacak hem de ziyaretçileri kalıcı müşterilere çevirmenizi kolaylaştıracaktır.


İnstagrama Reklam Vererek Müşteri Bulma


Mağazanız için en güvenilir yol instagram reklamları üzerinden müşteri bulmaktır. Tahmini olarak bir butik 10₺ harcayarak ve doğru bir hedeflemeyle ve referanslı bir ajansla müşteri bulabilir. Yani reklama aylık 3.000₺ ayırabilirseni yıl sonunda 2 binin üzerinde müşteri bulabilirsiniz. Tabi satışa çevirmek sizin maharetinize ürünlerinizin kalitesine kalmış.


İnstagram Butik ve Satışlar için Kargo Anlaşması Yapmak


İnstagramda butik açmak için atılması gereken adımlardan biri de bir kargo firmasıyla anlaşmak. Bunun için Shopier gibi aracı şirketler bulunmaktadır. Anlaşarak ortalama 10₺ gibi bir fiyatla kargonuzu teslim ettirebilirsiniz.


İnstagramda Butik Açmak İçin Şirket Gerekli midir?


Ticaret yapıyorsanız bunu devlete resmi olarak bildirmelisiniz. Bu durumda yaptığınız her ürün satışı için KDV kesmeli, gelir verginizi vermelisiniz. Şirket kurmadan bu işlere girerseniz sonunda çok ciddi cezalar ödeyebilirsiniz. Kim size aksini söylerse itimat etmeyin. Tecrübeyle sabittir.

Yorumlarınız Değerlidir