Erzak Yardımı için Başvurulması Gereken Yerlerin Listesi - Medya Budur

Matbuat Basın Derken Medya

Yaratıcı çözümler üretir; markalar için iletişim stratejileri geliştirir...

Erzak Yardımı için Başvurulması Gereken Yerlerin Listesi


Öncelikle İstanbul ve bağlı belediyeleri için cevap verelim; İBB'ye yardım başvurusu yapmak için ilgili web sitesinden istenen bilgileri doldurmanız gerekiyor. Yapılan başvurular değerlendiriliyor ve sosyal inceleme neticesinde ihtiyaç sahibi kimselere destek veriliyor.





Bu arada bebek yardımı almak istiyorsanız evvela ailenin ilgili nüfus müdürlüğüne gidip çocuğu Kimlik Paylaşım Sistemi'ne (KPS) kaydettirmesi gerekir. Devamında ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın dilekçesi hatasız bir şekilde doldurulup imzalanmalıdır.


Sosyal yardım kartı veya süt yardımı almak isteyen kimseler, Alo Beyaz Masa'nın 153 numarasını arayarak başvurularını yapabilir. Ayrıca 0212 444 00 93 numarası üzerinden de başvuru yapılmaktadır. Kişilerin erzak yardımı için 112, 155 ve 156 numaraları resmi numaraları aramasını öneriyoruz.


Erzak yardımı nasıl alınır?


Erzak yardımı almanın ilk ve en önemli şartı, belirli bir gelirin altında kazanca sahip olmaktır. Bunun için belediyelerden ya da bölge muhtarlıklarından alabileceğiniz fakirlik belgesine ihtiyacınız var. Bu belgeyi edinen aileleri, ilgili belediye ekipleri inceliyor ve onay verildiği taktirde aile erzak yardımı alabiliyor.


Kuru gıda talep eden  vatandaşlar 'Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu' adlı belgeyi doldurmaları gerekiyor. Bu belgeyle birlikte ilinizde ya da ilçenizde yer alan Bölge Müdürlüklere giderek şahsen başvuru yapabilirsiniz.





Açık kapı gıda yardımı nasıl alınır?


Yardım başvurusu için ilgili web sitesine giriş yapın. Şifreniz var ise e-Devlet üzerinden de başvurunuzu tamamlayabilirsiniz, yok ise sayfadaki başvuru butonunu üzerinden ilerleyebilirsiniz. Başvuru ekranında gelen bilgileri girin ve onay kodu gönderin.


Devletten elektrik yardımı nasıl alınır?


Elektrik faturanıza destek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine başvurmanız gerekli. Ayrıca kaymakamlıklar üzerinden bulunduğunuz bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da başvuru yapabilirsiniz.


Sosyal Yardımlaşma Vakfından yardım alan kimseler resmi kimlik kartları ve bir adet elektrik faturası ile birlikte PTT şubelerine başvuru yaparak, kendilerine elektrik faturası yardımı yapılıp yapılmayacağına ilişkin bilgi alabilirler. 


Kimler fakirlik maaşı alabilir?


Annesi ya da babası hayatta olmayan muhtaç çocuklar ile yüzde 40 ve üzeri engelli olan ihtiyaç sahibi kimseler gerekli şartları taşımaları halinde maaş alabilir. Ayrıca 65 yaşını geçmesine rağmen emekli olamayanlar da bu maaşa başvurabilir. Söz konusu kimselerin sosyal güvencesinin veya herhangi bir gelir veya aylığının bulunmaması şarttır.


Muhtaçlık talebinde bulunan kimseler ilgili formu imzalı olarak doldurduktan sonra engellilik özrünü belirten sağlık kurulu raporunu da ekleyip, yaşadığı şehrin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta üzerinden başvuru yapabilirler. 


İnternet üzerinden başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların e-devlet üzerinden başvurularını sürdürmesi gerekir. Onaylanması halinde her ayın başında belirlenen miktar hesaplara yatırılır.





Sosyal yardımlaşma nakdi yardım ne kadar 2021?


Yardımlar genellikle erzak kartı olarak verilse de nakdi olarak yapılan para yardımlarında para miktarı değişebilmektedir. Yardımlar genellikle 20 TL ila 850 TL arasında değişmektedir.



Yazıda bahsettiğimiz resmi mercilerin yanı sıra üstte paylaştığımız özel ve resmi kurumlar üzerinden de başvuru yapabilirsiniz. Atladığımız kurumlar olursa yazımızı güncelleyebilmemiz için lütfen yorum kısmı ve iletişim sayfamız üzerinden bizlerle paylaşın.

Yorumlarınız Değerlidir